Robocup Junior 2019 – Een impressie

Op 18 mei trok Code&Play naar Technopolis voor Robocup Junior. Een belangrijke wedstrijd voor jongeren die alles weten van robots. Code&Play kreeg de kans om enkele prijzen te sponsoren voor de jonge winnaars.

Op het eerste zicht was er niet zo veel volk in Technopolis, maar dat kon de pret zeker niet drukken! Bij een event wat eerder op het jaar, Coolest Projects van Coderdojo, waar Code&Play materiaal heeft gesponsord, was het een stuk drukker. Allemaal geen probleem, want bij Robocup Junior was de sfeer juist veel familialer, wat het erg gezellig maakte.

Iedereen die we spraken was erg enthousiast. De ene kwam supporteren, de ander was helemaal fan van robots en dan had je natuurlijk nog de kandidaten. Davy de Doncker, STEM docent van de Vlot school in Lokeren was er met zijn studenten. Zij hebben, ondanks hun korte deadline van een week, toch een prijs te pakken gekregen! Dat kwam ongetwijfeld door Davy’s enthousiasme! Hij speelde zelf stiekem met de robot die Coderdojo aan de school had uitgeleend om te oefenen.

Andere winnaars waren Bahder, Annas, Kamel en coach Onur. Zij sleepten twee prijzen in de wacht, waaronder de hoofdprijs! We zijn ervan overtuigd dat zij het volgend jaar weer erg goed gaan doen.

We stonden niet alleen versteld van de winnaars, maar ook van al de creativiteit die we tegenkwamen. Twee broers hebben volgens ons echt out of the box gedacht door zelf een robot te ontwerpen die een gsm als sensor aan boord had. Helaas is hun opdracht niet gelukt door technische problemen. De teleurstelling konden ze niet verbergen, maar onze bewondering vonden ze toch wel erg leuk. Hetgeen we zeker blijven onthouden is de prijsuitreiking. De spanning was door heel de zaal te voelen en de emoties waren erg hoog geladen. Het was fantastisch om dit mee te maken en al de blije gezichten te zien. Code&Play is erg trots om een event als deze te mogen sponsoren en zal dat in de toekomst zeker blijven doen! Dit jaar hebben we onze Mbot Ranger, Mbot Rose, Codey Rocky en Ultmate 2.0 meegenomen. Volgend jaar willen we nog meer winnaars gelukkig maken!