Wie houdt jouw kind gedurende de zomer gezelschap?

De vakantieperiode is in aantocht. Dat betekent twee maanden lang je kinderen bezighouden. Hoe gaan we dat doen terwijl wij zelf ook nog eens moeten werken?

Laten we eerlijk zijn. Het is altijd wel een uitdaging om je kinderen tijdens vakanties te vermaken. Werkschema’s zitten niet in lijn met de vrije tijd van de kinderen, vriendjes die op vakantie zijn en niet kunnen spelen, waardoor vaste speelafspraken afgelast worden.

Door al deze uitdagingen kom je al snel tot de conclusie dat het waarschijnlijk veel eenvoudiger zal zijn om je kinderen in gezelschap van slimme apparatuur te laten. TV, tablet, smartphone, games,… Maar zijn dat nou echt de beste oplossingen? 

Nieuwe dingen leren

Een groeiend aantal ouders realiseren zich dat kinderen tijdens de vakantie even productief kunnen zijn als op school door nieuwe dingen te leren en ervaringen op te doen waar ze normaal geen tijd voor hebben. Sommigen hebben ervoor gekozen hun kinderen kennis te laten maken met programmeren door ze deel te laten nemen aan de verschillende ´´coding camps´´ die georganiseerd worden. Allemaal goed en wel, maar hoe zorg je dat kinderen iets dat zo abstract lijkt toch leuk gaan vinden en erdoor geboeid blijven?

Wat zijn de hulpmiddelen die voor dat doel ingezet kunnen worden?

Programmeerbare robots zijn de oplossing om je geschreven code meteen uit te testen!

Programmeerbare robots

Welke robot kies je dan? Ten eerste moet een programmeerbare robot leeftijd gerelateerd zijn. Dat wil zeggen dat het makkelijk te begrijpen is, makkelijk in gebruik en dat het een hoge fun factor heeft. Daarnaast moet de robot helemaal veilig zijn voor je kinderen om ermee aan de slag te gaan. Als laatste moet de keuze van een robot eentje zijn die door professionals – die weten wat ze doen – ontwikkeld is.

Met deze criteria in gedachten hebben vele ouders de weg gevonden naar Codey Rocky van Makeblock. Het is een schattige robot die specifiek ontworpen is om een moeiteloze en leuke leerervaring te verzekeren tijdens het leren programmeren en AI voor kinderen vanaf 6 en ouder.

Makeblock

Makeblock is een toonaangevende leider wat betreft het voorzien van STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics) educatie oplossingen. Ze geniet van industriewijde respect op basis van kwaliteit bij zowel concurrenten als klanten. U kunt er dus op rekenen dat Makeblock de beste robots zal ontwikkelen om uw kind een onvergetelijke zomer te bezorgen.

Codey Rockey is de slimme robot voor beginnende coding en AI studenten.

Tenslotte willen we nog meegeven dat leren coderen niet alleen draait om het aanleren en verwerven van competenties, maar dat het ook een manier is om een logische redenering te helpen ontwikkelen.

Tijdens het proces om te leren programmeren worden kinderen blootgesteld aan een waaier van mogelijkheden om problemen te benaderen en op te lossen. Daarnaast krijgen ze een introductie in het begrijpen van STEAM concepten. Belangrijker dan het spelen met robots is het feit dat kinderen d.m.v. deze kennismaking ook andere domeinen van STEAM educatie kunnen gaan aftasten. Daardoor zullen ze sneller hun passie vinden en deze gaan ontplooien.

Makeblock. (2019, april 18). official blog. Opgehaald van makeblock: https://www.makeblock.com/official-blog/240777.html